הי אופיר,
קודם כל אני מתרשמת מדף הנחיתה ומשפך ההמרות. ואם לפרט: הטקסט טוב בעיני (בפסקאות הראשונות יש כמה הגהות קטנות של מרווחים ופעמיים Get get אבל זה בקטנה)ומידת הלחץ שמתחילה בקטן והולכת ועולה - אחלה.
ואם לפרט יותר:
המשפך מתחיל מלתת משהו (דף 1)- טיפים חינם, מסודרים יפה, קליטים בעין. מעולים.
וכבר אמרתי, והנה אני חוזרת: אפילייאט טוב קודם כל נותן משהו, ואחר כך מצפה לתמורה.
ברגע שנתת משהו, השארת אותי בדף, ולכן הדף הזה השיג את שלו.
אחרי שנתת משהו, מגיעה הפנייה לרגש (דף 2)- שמטרתו כפולה: ליצור הזדהות ("זה אני. כך וכך הסיפור שלי. מוכר לכם?") ולחבר את הקורא עם הכותב ולבסס אותו כראוי לאמון.
ולבסוף - ההצעה! (דף 3) - זה מה שלמדתי, זה מה שאני מציע, וב X כסף. (וגם מחיר נמוך יחסית לזמן שהקורא משקיע עד הגעתו למחיר. אחלה. בבחינת: אם הגעתי עד כאן זה בטח יעלה המון. הפתעה: זה אפילו לא יקר).
ולהצעות השיפור:
1. הייתי בודקת שוב את הטקסטים המקשרים מעמוד לעמוד. טקטיקה מעניינת שלמדתי מרן ארוסי לפני המון זמן ומשמשת אותי עד היום: לסיים מאמר רגע לפני שהוא נגמר, את הפאנץ’ להשאיר ללינק המקשר לאתר. הייתי עורכת טסטים עם טקסטים מקשרים, או עם השורה שלפני הלינק המקשר לעמוד הבא, אפילו משהו משמעותי כגון: “אבל הטיפ הכי חשוב שלמדתי הוא...”
וההמשך בדף הבא.
אם יש לך נתוני מעקב על התנועה בתוך האתר, בדיקה של כמה גולשים עוברים מדף לדף, כמה עובדרים מהדף הראשון לשני וכו’ - יסייעו לך לזהות האם בעיית ההמרות היא נטישה של העמוד הראשון.
2. טוב, אז באופן אישי הנישה אינה נוגעת לי, בעיקר מכיון שאינני גבר. אבל נראה לי שהדף אינו מספיק מפתה עיצובית, נקרא לזה כך. הלא הדף עוסק בדייטים וטיפים לגברים שיוצאים לדייטים, ואולם קהל היעד אינו סטודנטים לתקשורת בין אישית המעוניינים להרחיב ידיעותיהם בנושא המין השני, אלא חבר’ה צעירים שרוצים ללמוד כיצד להתחיל עם בנות המין השני. ספייס איט אפ.
בהצלחה,
טל