אופיר תרשה לי לחלוק עלייך!
כאשר יש לך חנות - ולא משנה אם זה חנות אלקטרונית בישראל, חנות באיביי או חנות נעליים ברחוב ביאליק ברמלה, אתה צריך לפעול על מנת למשוך לקוחות פוטנציאליים שירכשו את המוצרים שלך!
איביי זה לא האויב שלך, ולא צריך להתייחס אליו כך, להיפך! איביי צריך להיות החבר הכי טוב שלך!!!
אם אני משווה את ההערה שלך לחנות אשר ממוקמת בקניון למשל, זה כמו להגיד - יש לקוחות בקניון, אז למה שאני אשקיע את זמני בפרסום החנות מחוץ לקניון על מנת להביא לקוחות נוספים לחנות שלי? אני כבר משלם שכירות, עכשיו שהקניון ידאג להביא לקוחות.
לא להביא לקוחות פוטנציאליים לחנות של איביי ממקורות שונים כדי שאיביי לא ירוויחו עמלות?!?!? המטרה שלך היא לא “להפיל” את איביי! אלא להשתמש בממשק שלהם על מנת לקדם את המטרות והשאיפות שלך - שהם, כמה שיותר מכירות - כמה שיותר רווחים!
שאיביי לא ירוויחו ממך? גיא, אני מאחל לך שתצטרך לשלם לאיביי עמלות של אלפי דולרים בחודש מהחנות שלך!!! תאמין לי שתהיה מרוצה עד השמיים…
מבחינתי תביא לחנות שלך לקוחות שגולשים באופן קבוע באיביי, מלקוחות שפעלת למשוך ממקורות אחרים על מנת שירכשו ממך באיביי - ומצדי אפילו שתמשוך ללקוחות באוזניים ו"להכניס" אותם לחנות שלך.
אם אתה רוצה עסק טוב, אמיתי ומצליח באיביי - צריך להתייחס אליו כך, ולא לעשות “דווקא” לאיביי ולהגיד שזה התפקיד שלהם להביא את הלקוחות - אסור להקטין ראש!
ועכשיו קצת לפרקטיקה למשיכת לקוחות לחנות שלך:
(כמובן שיש פרסום בתשלום כגון Adwords וכו’ אך בשביל “לפתוח את הראש” אני אתרכז ברעיונות ושיטות שאתה יכול לבצע בחינם על מנת לפרסם את החנות ולגייס לקוחות).
1. פתח עמוד/חשבון ברשתות חברתיות כגון פייסבוק, מייספייס, טוויטר והצטרף לקבוצות
שעוסקות בתחום החנות שלך (מוצרי תינוקות). השתתף בשיחות, דבר עם אנשים לגביי
התחום, תהיה פעיל - הם הלקוחות הפוטנציאליים שלך!
ה"חתימה" שלך מרגע זה ואילך לא כוללת את השם שלך בלבד! אלא בנוסף קישור לחנות שלך!
ברגע שיש למישהו/י שאלה בנוגע לתחום מסויים וספציפי שהמוצר שלך יכול לספק מענה
הולם, אל תהסס להמליץ עליו!
2. פתח פורום/בלוג בנושא מוצרים לתינוקות - תהיה מקצוען! תחקור את הנושא לעומק ותספק
מידע רב וחיוני בתחום.
3. תמיד תשפר את ביצועי החנות שלך על ידי סטטיסטיקות! אל תעלה את המוצרים בבת אחת!
לא באותו יום ולא באותה שעה, אל תגרום למוצרים שלך להתחרות אחד בשני.
בנוסף, תעלה מוצר ספציפי במס’ קטגוריות שונות ותבחן היכן ההמרות הגדולות ביותר
מתבצעות. לאחר שיהיו לך נתונים לגביי הימים, שעות, קטגוריות הממירות ביותר לכל
מוצר - התרכז בנתונים הללו ופעל על פיהם, הלקוחות שלך נמצאים שם!
4. צור לעצמך מאגר לקוחות ע"י פרסום מאמרים, עמוד אינטרנט להרשמה למועדון חברים וכו’.
ספק מידע רב ועדכני ללקוחות אשר מתעניינים בתחום.
5. חפש אתרים אשר עוסקים בתחומים “דומים” כגון ‘הורים צעירים’, ‘אמהות לפני לידה’,
אתרי מידע בנושא תינוקות וכו’… הצג את עצמך ואת החנות שלך - השתתף בתגובות באתר
למוצרים ומידע, שתף את הגולשים בידע שלך וכו’…
צור לחנות שלך שם! צור מוניטין חזק ומקצועי!
ככל שגולשים רבים יגיעו לאתר שלך ולאיביי - הרי זה משובח!!!
קצת על שיווק ופרסום בתשלום (מומלץ לבצע לאחר בחינת כדאיות ורווחיות):
בנה עבור החנות שלך תכנית שיווק - השקע תקציב מסויים שישמש למטרה זו.
המטרה שלך היא לגדול ולהתפתח ובהתאם גם ההשקעה בפרסום החנות.
שיטות הפרסום בתשלום ברשת הן אינסופיות! אך הכל צריך להיות על פי תכנית מסודרת ומקצועית! ביצוע פילוח שוק, בחינת קהל היעד ודרישותיו ועוד ועוד…
שיהיה המון בהצלחה!