אתמול בערב זה התחיל ובלילה הסתיים - גוגל עברו על כל הקמפיין של האיבוק החדש שלי (מכירה ראשונה אתמול!) והרסו אותו. כל הבידים עלו לעשרה דולר.
דיברתי בבוקר עם נציג מהתמיכה שלהם שאולי יוכל לשפוך אור על הפרשה.
אחרי כמה דקות שבהן רובוט נתן לי הרצאה על Quality Score הגעתי סוף סוף למענה אנושי (אחרי ששיגעתי אותו ואמרתי לו שאני עומד בכל הדרישות). שימו לב מה אמר לי נציג התמיכה: הבידים עלו בגלל בעיות ניווט באתר. הלינקים (של “צור קשר”, privacy policy וכל השאר) נמצאים בתחתית העמוד, ובד"כ הם צריכים להיות בצד שמאל או למעלה. הקשבתי לו והעלתי אותם למעלה (בשלב הזה כבר הייתי צריך ללכת לבי"ס, אז לא היה לי זמן להתווכח איתו).
כשחזרתי הביתה עשיתי שיחה נוספת. גם הפעם עברתי את שלב הרובוט והגעתי למענה האנושי שמצא בעיות נוספות בעמוד שלי - הרבה איזורים ריקים (whitespace). זה לא נמצא בכללים שלהם, אבל נבליג על זה. כל הזמן הוא התעקש שאני לא עומד בכללים שלהם, ואני התעקשתי שכן (יש לי תוכן, ניווט, privacy policy, יצירת קשר וכל מה שהם מבקשים).
הסיבה הבאה היתה ממש מופרכת: העמוד לא “מזמין” (appealing). אמרתי לו שהיו לי מכירות ממנו, אבל הוא בשלו. אמר לי להוסיף צבעים (הרובוט של גוגל מבדיל בין אדום לשחור?) ולעשות אותו יותר צבעוני. שיהיה.
עכשיו העמוד נראה נורא יפה, אבל עדיין עם QS נמוך ביותר.
מה אני עושה מכאן?
תודה,
נדב
nadavs
שלום אורח! אנא בצע