שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

בידים עלו פי מאה
פורסם: 05 מרץ 2008 23:18   [ התעלם ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  123

אתמול בערב זה התחיל ובלילה הסתיים - גוגל עברו על כל הקמפיין של האיבוק החדש שלי (מכירה ראשונה אתמול!) והרסו אותו. כל הבידים עלו לעשרה דולר.
דיברתי בבוקר עם נציג מהתמיכה שלהם שאולי יוכל לשפוך אור על הפרשה.
אחרי כמה דקות שבהן רובוט נתן לי הרצאה על Quality Score הגעתי סוף סוף למענה אנושי (אחרי ששיגעתי אותו ואמרתי לו שאני עומד בכל הדרישות). שימו לב מה אמר לי נציג התמיכה: הבידים עלו בגלל בעיות ניווט באתר. הלינקים (של “צור קשר”, privacy policy וכל השאר) נמצאים בתחתית העמוד, ובד"כ הם צריכים להיות בצד שמאל או למעלה. הקשבתי לו והעלתי אותם למעלה (בשלב הזה כבר הייתי צריך ללכת לבי"ס, אז לא היה לי זמן להתווכח איתו).
כשחזרתי הביתה עשיתי שיחה נוספת. גם הפעם עברתי את שלב הרובוט והגעתי למענה האנושי שמצא בעיות נוספות בעמוד שלי - הרבה איזורים ריקים (whitespace). זה לא נמצא בכללים שלהם, אבל נבליג על זה. כל הזמן הוא התעקש שאני לא עומד בכללים שלהם, ואני התעקשתי שכן (יש לי תוכן, ניווט, privacy policy, יצירת קשר וכל מה שהם מבקשים).
הסיבה הבאה היתה ממש מופרכת: העמוד לא “מזמין” (appealing). אמרתי לו שהיו לי מכירות ממנו, אבל הוא בשלו. אמר לי להוסיף צבעים (הרובוט של גוגל מבדיל בין אדום לשחור?) ולעשות אותו יותר צבעוני. שיהיה.
עכשיו העמוד נראה נורא יפה, אבל עדיין עם QS נמוך ביותר.
מה אני עושה מכאן?
תודה,
נדב

nadavs

חתימה 

איך לעבור טסט ראשון - Pass your Driving Test - עמוד לאפילייטס.

פרופיל

פורסם: 06 מרץ 2008 01:12   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי נדב,

קודם כל אני מבינה ומזדהה אתך.
שנית, האמן לי מצבך עוד סביר, יש אנשים שבדיונים אתם כבר חודשים…
אתה וונדור בתחילת דרכו (ועל כך כל הכבוד) והרי משהו חייב להשתבש לפני שיצליח.
לפחות במקרה שלך יש לך טענות טובות והכל במקום, כך שלא תהיה להם ברירה אלא להעלות את ה qs. אם כי, כאמור, נסתרות דרכיהם.
עיצוב האתר יועיל גם להמרות שלך, בדיוק דיברנו על זה.
ואכן צריכים להיות כל הלינקים האיכותיים: צור קשר, אודותינו, פרטיות, תנאים.
מכיון שגוגל סורק את העמוד משמאל לימין, ומלמעלה למטה, אז אלו האזורים הרגישים להבליט בהם כל מה שרוצים שגוגל יראה בדף (שמאל למעלה וימין למטה).
תמשיך להציק להם בתקווה שזה ישתלם. אני שמחה שהאי-בוק מוכר! זה הכי חשוב.

טל

פרופיל

פורסם: 06 מרץ 2008 01:22   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

הבעיה היא בכלל לא על ה-QS של העמוד מכירה, אלא עמוד סקירה והשוואה (והרי אין סקירה יותר טובה ממי שקרא ואף כתב את האיבוק wink).
באמת אמרו לי לשים את הלינקים למעלה או בצד שמאל, וכך עשיתי. בעמוד מכירה אין סיכוי שהם יזוזו, כי לאבד מכירה ל-privacy policy זה משהו לא כ"כ חכם לדעתי.
נדב

nadavs

חתימה 

פרופיל

פורסם: 06 מרץ 2008 15:10   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

אתה צודק, אני לא הייתי מזיזה אותם בכלל מלמטה, אבל אפשר להבין את הטענות שלהם, למרות שזה מאוד, מאוד דקדקני מצדם.

טל

פרופיל

פורסם: 07 מרץ 2008 01:20   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

יש לגוגל תחזוקה ביום שבת. יש סיכוי שיקרה משהו?
דיברתי עם עוד נציגים שלהם, וכל מה שאני מקבל זה “חכה לעדכון שלנו”. כן. אני אחכה חודש. בטח!
נדב

nadavs

חתימה 

פרופיל

פורסם: 10 מרץ 2008 21:37   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

שלחתי לגוגל אימייל נחמד וארוך, והם ענו לי באימייל יותר ארוך שאני אתמצת אותו כאן: “בלה בלה בלה… בלה בלה בלה… תחכה עד שה-QS שלך ישתנה, תוך כמה שבועות או חודשים, ובבקשה אל תפנה אלינו יותר בנושא הזה” (במילים אחרות: “שב בצד ותהיה בשקט").
אני עובר לעבוד על החיפוש האורגני (אלא אם גוגל יקנו לי דומיין חדש).
נדב

nadavs

חתימה 

פרופיל