הי גיא,
כלומר, גוגל נתנו לך ציון Great ואח"כ משהו שכנע אותם להוריד את הציון ולהעלות את הביד, הגורם הזה יכול להיות CTR, ב 2% הייתי אומרת שזה גבולי, כלומר לא רק ה CTR אלא שילוב של זה עם גורם אחר בקמפיין הוריד את הציון. אולי רשימת המילים (רמת המיקוד שלה) ואולי המתחרים (סבירות הגיונית).
הכל מתחיל מכאן: CTR נמוך מעכב את כל הקמפיין, ולפי דעתי זו הסיבה המרכזית שאתה לא מצליח להתקדם איתו. הוא גורם למיעוט הופעות, מיקומים פחות טובים, וכמובן עלויות - קח בחשבון שכל אלה הם תפקודים בעייתיים שמזינים אחד את השני, וברגע שאחד משפיע על השני הוא מוריד אותו עוד יותר. הכל זורם כשה CTR גבוה והכל תקוע כשהוא תקוע.
יש לשער שיש גם מתחרים על כתובת הדיספליי הזו, ואם ביצועי הקמפיין שלהם טובים גוגל יצפה שתעמוד ברמת האיכות של התחרות, ולא- תשלם על כך בבידים. זו יכולה להיות אחת הסיבות לירידה בציון.
הנה מה שאני מציעה:
1. למחוק את הקמפיין לחלוטין ולפתוח חדש.
2. לשנות את המודעות למשהו מושך עד כמה שניתן, מילות מפתח בכותרת, וקריאה לפעולה (חוץ מזה שזה משפר CTR, הרי שגוגל מאוד אוהב קריאה לפעולה בטקסט המודעה)בטקסט ו/או בכותרת, תראה מה משיג ציון ראשוני טוב יותר.
3. לך על ביד שיעלה אותך למעלה, אבל רק עם הציון שלך מצוין. תן לו לשבת שם ולצבור קצת CTR חיובי. המטרה והתקווה היא שזה יספיק כדי להזניק את הקמפיין לנתונים קצת יותר טובים כדי שלא תחטוף עוד סלאפ.
4. כל זאת כדי להחיות את הקמפיין. משם והלאה יהיו לך כמה החלטות קשות לקבל: אם המילים שלך תחרותיות ה CPC שלך עדיין תהיה גבוהה, גם אם הביד המינימלי נמוך. תצטרך לעשות טסטים לירידה במיקומים (כדי להוזיל עלויות) שתפגע כמה שפחות ב CTR, ומבלי שמתחרה על אותה דיספליי יתפוס את מקומך.
אם אתה לא מסתדר אם התחרות תעשה מחקר של מילות מפתח ותראה אם אתה יכול לעקוף אותם עם מילים זולות יותר ו/או מילים שהם לא חשבו עליהם בעצמם/אזורים גיאוגרפיים פחות תחרותים וכד’.
5. בענין דף הנחיתה, אני לא חושבת שהוא הכרחי כדי לקבל ציונים טובים במקרה הזה, אולי כדי להיפטר ממתחרים, אבל תצטרך לבנות אותו היטב.
הרבה הצלחה,
טל