שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

היי טלצ’וק …
פורסם: 21 אפריל 2008 23:28   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  20

מה שלומך?
רציתי לדעת אם המוצר שאני מוכר
ביאהו אני מוכר כל יומיים שלושה ואפילו upsell הרבה
אבל משום מה בגוגל ממש לא למה ומדוע זה ככה?
וזה עולה לי הרבה ביאהו לא כמו בגוגל

יום טוב חג שמח והרבה בריאות ואושר

גיא

פרופיל

פורסם: 22 אפריל 2008 15:39   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי גיא,

הכל קול, תודה.

נשמע כמו מקרה של שוני במיקום ובתחרות, למשל, שביאהו המתחרים פחות אטרקטיביים ממך.
זה גם תלוי-מוצר, יש שוני דמוגרפי כלשהו בין הגולשים ביאהו לגולשי גוגל, דווקא עם יתרון לגוגל מבחינת הנכונות לקנות, אבל יש הבדלים קלים בגיל והשכלה. יחד עם זאת כדאי לקחת את זה בערבון מוגבל ולא להיתפס להכללות.
מה שקורה לך הוא בוודאי עירוב של כמה גורמים, כי יש הבדלים בין שני מנועי החיפוש הנ"ל. למשל, ביאהו עדיין אפשר לפרסם חלק מהמוצרים/מילות מפתח שאי-אפשר לפרסם בגוגל, ויכול להיות שאתה פשוט מקבל ביאהו יותר חשיפות, כך שיש כאן הרבה גורמים וקשה לעמוד על הסיבות במדוייק מבלי לראות.
כמובן שאתה משלם ביאהו יותר, מכיון שהמינימום ביד שלהם גבוה מאוד ואין כמעט התייחסות לביצועי הקמפיין כמשתנה במשוואת התמחור והמיקום, כך שאתה נדרש לפצות על כך במחיר לקליק. אני כן ממליצה להתרחב למנועי חיפוש נוספים ובכלל לשיטות שיווק שונות כאפילייאט, אבל לאחר שמוצר הוכיח את עצמו כרווחי, במטרה להגדיל את מקורות ההכנסה שלנו. לא בשלב של טסט או חוסר רווחיות.

חג שמח,

טל

פרופיל

פורסם: 28 אפריל 2008 05:11   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank

היי טל
בגוגל יש מוצר מסויים שנימכר 3 פעמים לפני כשבועיים מאז עברו כ280 קליקים וכלום…
כך גם מוצר אחר מכירה אחת אחרי קצת מעל למאה קליקים עכשיו הוא עומד על 600+ קליקים ולא מוכר מהמילה שמכרה פיצלתי לעוד מילים וגוגל היה נדיב הפעם עם ההצעות למילים שלו אבל לא מוכר
כמה זמן צריך בכלל בשביל להתחיל להיות ריווחי נגיד מקמפיין שמוכר?
והאם יש משהו שלא הבנתי אולי?

יום טוב
גיא

פרופיל

פורסם: 28 אפריל 2008 13:36   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank

הי גיא,

יותר מדי קליקים והמכירות נראות רנדומליות, כמובן שאני לא יכולה לאמר במדויק שום דבר מבלי לראות מילות מפתח ודפי נחיתה.
אני מציעה לך לבדוק שוב את רשימת המילים שלך, יש יותר מדי קליקים ממקורות לא ממירים, מילות מפתח/אזורים לא רלוונטיים. מכירה אחת פעם בשבועיים זה מעט מכדי לאמר משהו, למרות שבמקרה הראשוןזה בגבול ה 300 קליקים, משהו שם לא זורם: זה מעט מדי קליקים על פני שבועיים, ויותר מדי קליקים לא ממירים. 600 קליקים ללא מכירה - כנ"ל.
כמו כן לעבור על דף המכירה ולראות שאין בו בעיות, גורם מסיח או מעכב את ההמרה: לינק לעמודים אחרים/מיני-קורס/אפשרויות תשלום אחרות.
תיתכן גם בעיה במוצר עצמו, למשל סוג של מידע שמצוי בשפע בחינם, או הכוונה למילות מפתח שאינן ממוקדות למכירה אלא לאיסוף מידע, או מוצר שמיועד לאפילייאטס (שרוכשים דרך הלינק של עצמם). 
מעקב המרות והורדת CPC יכולים לקחת כמה שבועות, אבל כבר במהלך השבועיים הראשונים אפשר להתחיל לראות תוצאות. אבל, השלב הראשון לפני הפיכת קמפיין לרווחי הוא להוכיח את יכולת המכירה הבסיסית שלו, במסגרת מילות המפתח הראשוניות. הקמפיין צריך לעבור טסט של 300 קליקים על פני שבוע בערך, ובמקרה הזה הקמפיין לא עובר את השלב הזה, ולכן אתה מתקשה להמשיך הלאה. אני מציעה שוב לבדוק מה הבעיות ברשימת המילים או במוצר עצמו, ואם זה לא עוזר - לחתוך בלי שום אמוציות ולעבור למוצר אחר.

בהצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 28 אפריל 2008 16:13   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר חדש
Rank

היי טל
לפי מה שאת אומרת זה בהחלט לא מה שקורה אצלי
יש מוצר שאני מוכר savemymarriagetoday
היום אני רואה שלאחר 300 קליקים ושתי מכירות כל קבוצות המודעות שלי וכל המילים ואלו מילים מאוד ממוקדות - גוגל מבקש עליהן 10 דולר מינימום ביד.
[color=red]Keyword Relevance Loading[/color]…
No problems found

Landing Page This page isn’t highly relevant.
Based on the relevance of the associated keyword and ad text, page content, and page functionality.
עכשיו זה קורה לאחר חודש של קליקים שתי המרות ושרוב המילים היו על Quality Score great
יום טוב
גיא

פרופיל

פורסם: 28 אפריל 2008 18:30   [ התעלם ]   [ # 5 ]
עורך
RankRankRankRank

הבנתי, ומה היה ה CTR הממוצע בחודש הזה?
כמה זמן לקח למילים להפוך מ Great ל poor ? (לא ציינת אך אני מניחה שזה הציון לאור הביד המינימלי העצום).

פרופיל

פורסם: 29 אפריל 2008 02:33   [ התעלם ]   [ # 6 ]
חבר חדש
Rank

ה-ctr היה בערך 2%
יש מצב שאני צריך להכין אתר או דף נחיתה?

פרופיל

פורסם: 30 אפריל 2008 14:08   [ התעלם ]   [ # 7 ]
עורך
RankRankRankRank

הי גיא,

כלומר, גוגל נתנו לך ציון Great ואח"כ משהו שכנע אותם להוריד את הציון ולהעלות את הביד, הגורם הזה יכול להיות CTR, ב 2% הייתי אומרת שזה גבולי, כלומר לא רק ה CTR אלא שילוב של זה עם גורם אחר בקמפיין הוריד את הציון. אולי רשימת המילים (רמת המיקוד שלה) ואולי המתחרים (סבירות הגיונית).
הכל מתחיל מכאן: CTR נמוך מעכב את כל הקמפיין, ולפי דעתי זו הסיבה המרכזית שאתה לא מצליח להתקדם איתו. הוא גורם למיעוט הופעות, מיקומים פחות טובים, וכמובן עלויות - קח בחשבון שכל אלה הם תפקודים בעייתיים שמזינים אחד את השני, וברגע שאחד משפיע על השני הוא מוריד אותו עוד יותר. הכל זורם כשה CTR גבוה והכל תקוע כשהוא תקוע.
יש לשער שיש גם מתחרים על כתובת הדיספליי הזו, ואם ביצועי הקמפיין שלהם טובים גוגל יצפה שתעמוד ברמת האיכות של התחרות, ולא- תשלם על כך בבידים. זו יכולה להיות אחת הסיבות לירידה בציון.
הנה מה שאני מציעה:
1. למחוק את הקמפיין לחלוטין ולפתוח חדש.
2. לשנות את המודעות למשהו מושך עד כמה שניתן, מילות מפתח בכותרת, וקריאה לפעולה (חוץ מזה שזה משפר CTR, הרי שגוגל מאוד אוהב קריאה לפעולה בטקסט המודעה)בטקסט ו/או בכותרת, תראה מה משיג ציון ראשוני טוב יותר.
3. לך על ביד שיעלה אותך למעלה, אבל רק עם הציון שלך מצוין. תן לו לשבת שם ולצבור קצת CTR חיובי. המטרה והתקווה היא שזה יספיק כדי להזניק את הקמפיין לנתונים קצת יותר טובים כדי שלא תחטוף עוד סלאפ.
4. כל זאת כדי להחיות את הקמפיין. משם והלאה יהיו לך כמה החלטות קשות לקבל: אם המילים שלך תחרותיות ה CPC שלך עדיין תהיה גבוהה, גם אם הביד המינימלי נמוך. תצטרך לעשות טסטים לירידה במיקומים (כדי להוזיל עלויות) שתפגע כמה שפחות ב CTR, ומבלי שמתחרה על אותה דיספליי יתפוס את מקומך.
אם אתה לא מסתדר אם התחרות תעשה מחקר של מילות מפתח ותראה אם אתה יכול לעקוף אותם עם מילים זולות יותר ו/או מילים שהם לא חשבו עליהם בעצמם/אזורים גיאוגרפיים פחות תחרותים וכד’.
5. בענין דף הנחיתה, אני לא חושבת שהוא הכרחי כדי לקבל ציונים טובים במקרה הזה, אולי כדי להיפטר ממתחרים, אבל תצטרך לבנות אותו היטב.

הרבה הצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 04 מאי 2008 15:19   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר חדש
Rank

טל
תודה ויום נפלא שיהיה לך בהחלט הבהרת לי מספר נושאים
אני ישתדל לעשות מה שאמרת ואם יהיו בעיות נוספות אני יעלה אותן

שוב
תודה