שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שאלות שונות
פורסם: 02 אוגוסט 2011 16:45   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  8

כמה שאלות:

1.  מוכרים הרבה מוצרים זולים שעולים עד 0.34$, הרי כל הרווח PAYPAL מורידים עמלה?
אז מה הכדאיות פה?
2.  מה עניין לאי ביי להגביל מכירות עד 10 מכירות בחודש או 500$ , הרי כמה שיותר מוכרים הם מרוויחים עמלה מהמכירות?
ואם אני רוצה למכור קצת יותר, מה אני אמור לכתוב להם, בלי להתקשר?
3.  האם יש נציגות של אי ביי בארץ?
4.  לגבי פידבקים: אם צד אחד (מוכר או קונה) נותן פידבק שלילי למשל, הרי הוא גם מסתכן לקבל פידבק שלילי בחזרה, ואם קיבלת מהמוכר פידבק חיובי, אפילו השירות שלו היה גרוע, קשה יהיה להחזיר לו שלילי, כי הוא קיבל חיובי…

פרופיל

פורסם: 02 אוגוסט 2011 21:18   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  456

אי אפשר לתת פידבק שלילי לקונה.

אני מניח שיש היום נציגות לאי ביי בארץ, כיוון שלפאיפאל יש, והם חלק מאותה חברה. וגם אי ביי פתחו שוק ישראלי במערכת. (כל זה יחסית חדש)

לא הבנתי על איזה מגבלה מדובר? על מגבלת פרטי ה listings שבחינם? אם כן אז מדובר בלהכניס הרבה גורמים קטנים פרטיים ולגבות יותר כסף מהמקצוענים.

מוצרים זולים לפעמים נמכרים כדי לצבור פידבקים ולפעמים כחלק מהאסטרטגיה כלשהיא כמו יצירת היכרות, שיווק המשך וכו’

חתימה 

SEMMonitor.com - כלי מחקר מתחרים בארץ

יומו של משווק - קידום אתרים ושיווק אינטרנט לסוגיו כולל שיווק שותפים.

קורס חינם “מחזון לרווח ראשון” באתר, ליווי צעד אחד צעד!מתחרים בארץ

פרופיל

פורסם: 16 אוגוסט 2011 05:55   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  586

היי בני, ברוכים הבאים לעולם המסחר האלקטרוני המטריף smile
תשובות לשאלותייך לפי הסדר:

1. אם לא קוראים לך צ’ונג ואתה לא גר בהונג קונג ואין לך מפעל מתחת לבית אז ממש לא כדאי למכור מוצרים במחיר כמו שציינת. יותר מזה - על פי נסיוני ועל פי מחקרים שבצעתי במהלך שנותיי בתחום, אני יכול להגיד בפה מלא שב99% מהמקרים, כישראלים, לא כדאי לנו למכור מוצרים באיביי מתחת ל$10 (אלא אם כן אנחנו יצרנים או מקרים מיוחדים מאוד).
אחרי עמלות, עלויות שילוח ואריזה, מיסים - בקושי נשאר משהו, וגם אם נמכור פרנזי בכמויות נהדרות, אולי תצא עם “משכורת מינימום”.
לפני שאנשים יקפצו עליי פה....חחחחח הבהרה:
אני לא אומר שאי אפשר יהיה להרוויח בפחות מ$10 - השאלה היא כמה ניתן להרוויח?
והתשובה = לא הרבה.

2. ההגבלה על המכירות נעשית למוכרים חדשים והיא נועדה למנוע תרמיות והונאות, בסופו של דבר הם בודקים שאתה נשאר עקבי ואמין (בלי תלונות, קייסים, פידבקים שליליים וכו’wink ושלא באת “לעשות מכה”. ככל הנראה שהצוות הניהולי החליט שעדיף לשמור על השם הטוב של איביי מאשר להרוויח עוד “קצת” מעמלות.
ברגע שתקופת ההגבלה נגמרת (לאחר 90 יום בדרך כלל) אז באופן אוטומטי מוסרת ההגבלה או מרחיבים לך הרשאות (כגון למכור עד $1000).

3. אין נציגות של איביי בארץ, מה לעשות - שוק קטן smile.

4. כמו שאופיר כתב, מוכר יכול לתת פידבק חיובי בלבד, בזמן שקונה יכול “לפנק” עם פידבק שלילי / ניטרלי / חיובי ובנוסף DSR שם הוא נותן ציון על תאור המוצר, מחיר המשלוח, זמני המשלוח והתקשורת עם המוכר.

בהצלחה…

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…
עקבו אחריי ב: Facebook | Google Plus | Linkedin

פרופיל