שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

בעיות בדו"חות של גוגל לגבי קמפיין של CPM
פורסם: 29 יוני 2008 00:48   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  50

הי טל,

מה שלומך??
אנחנו מתגעגעים אלייך! (אני לפחות smile)

טוב, אז היום אני פונה אלייך כי כבר הייתי באיזה 3 צ’אטים עם גוגל, ולא הצלחתי לקבל תשובה נורמלית. אולי את תצליחי לעזור לי… smile

אז ככה:

1) קודם כל נוכחתי לדעת שברוב האתרים אי אפשר לבחור דפים ספציפיים, אלא רק את הדומיין עצמו (מקסימום לבחור בתתי נושאים בתוך אותו דומיין). הבעיה היא שבנוסף, נראה שאי אפשר לשלול דפים מסויימים, כי בחלון הזנת ה"רשימה השחורה” של האתרים/דפים- גוגל לא מקבל URLs עם כמה תתי פולדרים למשל: Bazuka.com/info/products. שזה מאד מאד בעייתי.
יש לי למשל דו"ח שמראה לי 127 הופעות באתר אחד בלבד לגבי יום מסויים:
7 מההופעות היו בדף רלוונטי וקיבלו קליק אחד.
120 היו בדף לא רלוונטי בכלל ולא קיבלו אף קליק!

רציתי לבטל את הדף הלא רלוונטי, אבל גוגל לא נתן לי כי ה- URL היה ארוך מדיי. בנוסף גם לא מצאתי קשר בין המודעה שלי לבין הדף הלא רלוונטי- לחלוטין~! מה את היית עושה במצב כזה?
האם היית מוותרת על הדומיין?! נראה לי לא נכון ולא הגיוני. בעיקר עם יש לך שם דפים ממירים.

2) הדו"ח של גוגל נותן לי לפעמים URLs מעפנים של דפים: הוא לא מסיים לכתוב אותם אלא מוסיף “....” בסוף ה- URL. איך אני אמור לאכול את זה?!
(*אחרי הצ’אטים המתישים עם גוגל אני פשוט מנסה “לבלוע” אבל זה נתקע לי בגרון!)

3) בהקשר לשאלה 1- את אותו דו"ח על אותו קמפיין (קבוצת מודעות אחת) השוויתי עם הסטטיסטיקה של ADWORD וראיתי ששם על אותו קמפיין ובאותו היום היו לי 1,337 הופעות!!!!
דיברתי על זה עם גוגל אבל אמרו לי לחכות כמה שעות.
חכיתי 3 ימים (!) ואז הרצתי שוב את אותו הדו"ח על אותו הקמפיין לאותו יום, ועדיין.... רק 127 הופעות (ובדומיין אחד בלבד).
האם נתקלת בתופעה? האם יש לך איזשהו הסבר הגיוני לה? אף אחד בצאט של גוגל לא ידע לתת לי תשובה מספקת על זה.

מחכה לשמוע ממך,
אסף

פרופיל

פורסם: 29 יוני 2008 02:34   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי אסף, מה שלומך?
תודה, אולי אקפוץ לבקר, אל תתפסו אותי במילהsmile
אז ככה:
1. נכון. תנסה להגדיר עד כמה שאתה יכול. אפילו צימצום של פולדר אחד יכול להיות בגדר התקדמות. כמו כן, אם אתה יכול לבטל פולדר שלם, הנה מה טוב. (בהנחה שלא הוכח מעל לכל ספק שבתתי פולדרים אחרים בתוכו יש המרות משמעותיות שמפצות על אי-ההמרה הגורפת וריבוי הקליקים בפולדרים אחרים בתוכו). זה בדיוק העניין: אנחנו מוותרים לפעמים על המרות בגלל חוסר במידע מדויק או בשל חוסר וודאות, אבל יחד עם ההמרות שוויתרנו עליהן, אנו מבטלים גם קליקים/חשיפות שלא שוות את זה! אתה צודק, יש כאן קו עדין.
גוגל משכללים את CPM כל הזמן מבחינת יכולת המיקוד לדפים, אני מניחה שבקרוב נוכל להגדיר מיקומים ספציפיים יותר.
2. נכון מאוד! מבאס. שוב, צריך לעבוד עם מה שיש. גם אם אתה צריך לוותר על כל הקטגוריה, כי אתה לא יודע מה הדף הספציפי, תוותר עליה, אלא אם אתה רואה ממנה המרות בדפים אחרים, הגם שאינך יודע בדיוק מהם.
בד"כ אני רואה עקביות בהמרות, ריבוי קליקים לא ממירים או ריבוי חשיפות ללא קליקים (דפים שמניבים CTR מזעזע) בתוך אותו אתר. כלומר: בד"כ אתר או קטגוריה עם CTR ירוד לא יתגלה כאיזה מציאה מבחינת CTR בקטגוריות אחרות. כנ"ל לגבי המרות. אני מציעה אפוא להיצמד למה שנותן תוצאות חד משמעיות ומשמעותיות! יש כאלה! ולוותר על השאר. זה לא רק כסף, זה גם זמן! אפשר לפרוח ב CPM, חבל להיתקע באתר אחד עם פינצטה ביד, כשיש אתרים שיניבו תוצאות בקלות רבה יותר. לנסות, לנסות, ולעבור הרבה. ותמיד להישאר יצירתי ולהפעיל את הראש, בנישה הזו זה עוד אפשרי.
3. שוב נכון. הם לא יכולים לתת לך תשובה מכיון שהתשובה הפשוטה היא שהדו"ח שלהם אינו מושלם! ואת זה הם לא יכולים להגיד...קחו בחשבון שהדו"ח הזה הוא פונקציה חדשה יחסית (כן, שנה זה דנדש בשבילי) ואני בטוחה שעוד יעבור מקצה שיפורים.

שבוע טוב והרבה הצלחה,
טל

פרופיל