שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שאלות של משווק חדש בAdwords !!
פורסם: 21 יולי 2008 22:26   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  48

שלום לכולם התחלתי כמה קמפיינים בAdwords ויש לי שאלות של מתחילים.

1. יש קמפיין אחד עם CTR גבוה (היום 7.25%), קיבלתי ביומיים וחצי 110 קליקים ועדיין לא נרשמו מכירות, זה הגיוני?

2. אם אכן מתרחשת מכירה בקליקבנק האם רואים אותה באופן מיידי בסטטיסטיקת האתר או שלוקח זמן?

אודה מאוד לתגובות והבהרות

עזריאל

פרופיל

פורסם: 21 יולי 2008 22:46   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  128
azriel - 21 יולי 2008 22:26

שלום לכולם התחלתי כמה קמפיינים בAdwords ויש לי שאלות של מתחילים.

1. יש קמפיין אחד עם CTR גבוה (היום 7.25%), קיבלתי ביומיים וחצי 110 קליקים ועדיין לא נרשמו מכירות, זה הגיוני?

2. אם אכן מתרחשת מכירה בקליקבנק האם רואים אותה באופן מיידי בסטטיסטיקת האתר או שלוקח זמן?

אודה מאוד לתגובות והבהרות

עזריאל

אני יתחיל מהשאלה שניה והתשובה היא :כן,רואים באופן מיידי.

לגבי השאלה הראשונה: יש שני אופציות...או שלא קנו כי לא רצו,
או שה- HOPLINK שלך שגוי ואתה לא מקבל את העמלות!

חתימה 

בלוג על גדילה ושיווק http://www.Mebulbal.com

רק עם WESELLעושים כסף באינטרנט!

פרופיל

פורסם: 21 יולי 2008 23:19   [ התעלם ]   [ # 2 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

אסכים עם המשיב הקודם, את המכירה רואים מיד קליק בנק.
הסיבה שלא מכרת כעבור 110 קליקים (אגב כל הכבוד על ה CTR) יכולה להיות: או חוסר מיקוד של המודעה למילות המפתח (מה שלא נכון במקרה זה, כי אז לא היית מקבל CTR יפה כזה), או קשר לא מספק בין המודעה והמוצר, או מודעה מטעה: למשל, ממודעה שמכוונת לפתרון או בעיה מסוימת, וכשהגולש מגיע לדף הנחיתה, הוא אינו רואה קשר מספק בין השניים.
וגם: ייתכן שהמכירה עוד תגיע ואין שום בעיה בקמפיין. זה סביר שבהתחלה שיעור ההמרה נמוך, הוא יגדל ככל שתתקדם ותשפר את הקמפיין.

בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 22 יולי 2008 00:38   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר
RankRank

עדכון!!!

ביצעתי את המכירה הראשונה שלי כ affilate LOL
מה שקרה זה שהייתה טעות ב hoplink ובעצם הקליקים נרשמו לזכותי רק מאתמול כאשר מאז קיבלתי 145 קליקים (כרגע ctr 8.98%). למיטב הבנתי בחרתי מילות מפתח מצוינות והן בהחלט קשורות למוצר.

דרך אגב האם כדאי להוריד את הביד עבור מילות המפתח כדי להגיע לרווחיות, או שיש להמתיןולראות איך הקמפיין מתפתח?

נקוה להמשך מוצלח!

פרופיל

פורסם: 22 יולי 2008 04:06   [ התעלם ]   [ # 4 ]
עורך
RankRankRankRank

הי עזריאל,

נתחיל ממזל"ט על המכירה! הכי חשוב.
לגבי אסטרטגיות התמחור: הכיוון שלך נכון, אבל יש להגיע אליו מתוך מעקב המרות ולא סתם להוריד בידים, כי אתה עלול לאבד CTR ובעקבותיו גם QS, לפתוח פתח למתחרים, לרדת במיקומים, להפחית צפיפות קליקים וכו’...כל מה שעשוי לשבש כרגע את המעקב וההמרות. כמובן, תלוי מה גובה הביד ועד כמה הוא כרגע נסבל. אם אתה במאזן, לא הייתי נוגעת כרגע בביד, ומחכה לתוצאות ממעקב ההמרות (אני מניחה שטרם התחלת, אבל גם השלב הזה יגיע במהרה, הרי לא דורכים במקום והקמפיין עוד ישתפר). מעקב המרות יאפשר לך להוריד עלויות ובמקביל להעלות את שיעור ההמרה.
מה אתה יכול לעשות בנתיים? לשפר QS כדי להוריד בידים, למשל. האם חשפת את ציוני האיכות בקמפיין שלך? האם אתה כבר יודע מהם ויכול לשפר אותם?
במבקיל נעשה גם עבודה על CTR, כרגע שלך גבוה למדי להתחלה כפי שהוא.

המשך הצלחה ולילה טוב,
טל

פרופיל

פורסם: 22 יולי 2008 11:31   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר
RankRank

תודה טל,

יש לי כרגע CTR מטורף של 11.64% קיבלתי 115 קליקים מאז 0:00, אבל לא נרשמו מכירות. אני קצת לא יודע מה לעשות עכשיו, הקמפיין טוחן לי את התקציב, ותיכף יגמר לי התקציב היומי. לא ציפיתי למצב כזה בשלב כה מוקדם.

ועוד משהו…

יש דרך לשלוח לך את נתוני הקמפיין על מנת לקבל הכונה ספציפית?
smile

פרופיל

פורסם: 22 יולי 2008 20:39   [ התעלם ]   [ # 6 ]
עורך
RankRankRankRank

הי עזריאל,

אני מציעה לבדוק מה רץ שם מהר יחסית. כמות הקליקים מצוינת, אני לא חושבת שצריך להוריד אותה, אבל בחלט להוריד ביטויים שגוזלים לך את כל הקליקים הללו. לא מדובר בביטויים רחבים במיוחד יש לשער, כי הגולשים מוצאים בהם רלוונטיות (אחרת לא היה לך CTR גבוה), אבל תנסה להסתכל על הקמפיין ולראות: כמה מילות מפתח יש בקמפיין? מתוכן כמה מילות מפתח מנצלות את התקציב? מתוכן וודאי תמצא מילים ספורות שזוללות את עיקר התקציב שלך. תתמקד בהן ותראה אם הן לא כלליות מדי (אם ה CTR שלהן נמוך ממוצע הקמפיין זו יכולה להיות התשובה שלך). כרגע יחס ההמרה שלך בסדר, אבל בוצעה רק מכירה אחת אז מוקדם לאמר.
יש למעשה 2 אופציות: או להגביל את התקציב היומי, או להוריד את הביד אם המיקום מספיק גבוה. שים לב לא להוריד ביד כך שיוריד את המיקום שלך באופן שיפגע ב CTR (הכוונה למיקומים שמושכים חשיפות אבל לא רואים אותם ולכן לא מקליקים עליהם, למשל 6-10, תלוי כמה מודעות יש בדף).
קח בחשבון שהקמפיין מאוד טרי, ה CTR הגבוה עוד יוריד את העלויות, אבל זה ייקח קצת זמן. אחרי יומיים כמעט בלתי אפשרי להגיד שום דבר על קמפיין, צריך לתת לו לרוץ כשבוע. בעיקרון אחרי שבוע אפשר לקבל תמונה טובה יותר ואז להחליט:
אפשר לבחור באסטרטגיה של שמירת הביד הנוכחי, צבירת CTR, ואז העלות לקליק תרד באופן אוטומטי. אם אינך יכול לעמוד בבידים הגבוהים, אני מציעה להגביל תקציב יומי או לרדת לעמוד השני, יש לשער שגם שם תשיג CTR גבוה, ואז אוטומטית תעלה במיקום עד חזרה לעמוד הראשון. 
במקביל, מעקב המרות בחשבון יחסוך לפחות 50% קליקים בחשבון.
ראה הודעה פרטית.

בהצלחה רבה,
טל

פרופיל