הי עזריאל,
אני מציעה לבדוק מה רץ שם מהר יחסית. כמות הקליקים מצוינת, אני לא חושבת שצריך להוריד אותה, אבל בחלט להוריד ביטויים שגוזלים לך את כל הקליקים הללו. לא מדובר בביטויים רחבים במיוחד יש לשער, כי הגולשים מוצאים בהם רלוונטיות (אחרת לא היה לך CTR גבוה), אבל תנסה להסתכל על הקמפיין ולראות: כמה מילות מפתח יש בקמפיין? מתוכן כמה מילות מפתח מנצלות את התקציב? מתוכן וודאי תמצא מילים ספורות שזוללות את עיקר התקציב שלך. תתמקד בהן ותראה אם הן לא כלליות מדי (אם ה CTR שלהן נמוך ממוצע הקמפיין זו יכולה להיות התשובה שלך). כרגע יחס ההמרה שלך בסדר, אבל בוצעה רק מכירה אחת אז מוקדם לאמר.
יש למעשה 2 אופציות: או להגביל את התקציב היומי, או להוריד את הביד אם המיקום מספיק גבוה. שים לב לא להוריד ביד כך שיוריד את המיקום שלך באופן שיפגע ב CTR (הכוונה למיקומים שמושכים חשיפות אבל לא רואים אותם ולכן לא מקליקים עליהם, למשל 6-10, תלוי כמה מודעות יש בדף).
קח בחשבון שהקמפיין מאוד טרי, ה CTR הגבוה עוד יוריד את העלויות, אבל זה ייקח קצת זמן. אחרי יומיים כמעט בלתי אפשרי להגיד שום דבר על קמפיין, צריך לתת לו לרוץ כשבוע. בעיקרון אחרי שבוע אפשר לקבל תמונה טובה יותר ואז להחליט:
אפשר לבחור באסטרטגיה של שמירת הביד הנוכחי, צבירת CTR, ואז העלות לקליק תרד באופן אוטומטי. אם אינך יכול לעמוד בבידים הגבוהים, אני מציעה להגביל תקציב יומי או לרדת לעמוד השני, יש לשער שגם שם תשיג CTR גבוה, ואז אוטומטית תעלה במיקום עד חזרה לעמוד הראשון.
במקביל, מעקב המרות בחשבון יחסוך לפחות 50% קליקים בחשבון.
ראה הודעה פרטית.
בהצלחה רבה,
טל