שלום ובוקר טוב,
אני מבינה שיש לך התמודדות עם הופעת המודעה שלך. הנה כמה דברים שכדאי שתבדקי:
1. הכנסי לקמפיין שלך ועברי ללשונית מילות מפתח. הצביעי עם העכבר על זכוכית המגדלת שליד כל מילה (רק מילים שבהתאמה מדויקת): ייפתח חלון ויציג כלי שנקרא ad diagnostic tool. תוכלי להגיע אליו גם דרך TOOLS בחשבון שלך, ואולם זוהי דרך קיצור הנקראת בשפת הפורום “הזכוכית מגדלת”
מה כתוב בחלון? האם המודעה מופיעה/לא מופיעה בהתייחס למילת מפתח זו, אם אינה מופיעה מהן הסיבות, מה ציון האיכות של המודעה שלך וכד’.
2. סיבות אפשריות לחוסר הופעת המודעה: מתחרה בעל כתובת תצוגה זהה לכתובת שלך, אשר דירוג המודעה שלו גבוה משלך. דירוג המודעה קובע גם את מיקומה. דירוג המודעה הנו שקלול של ציון האיכות, CTR, היסטוריית המפרסם והביד המקסימלי שלך. כך שכדי לעקוף את המתחרה עלייך לשפר את דירוגה, כלומר לשפר אחד או יותר מהמשתנים הללו: להעלות את הביד או לשפר ציון איכות, בתור התחלה. אני מציעה כמובן לשפר איכות ולא להעלות ביד!
איכות פירושה רלוונטיות (קשר הדוק) בין מילת המפתח, המודעה (ובמיוחד הכותרת שלה) ווכן דף הנחיתה. הנושא נלמד לעומק בשיעורים, אינך חייבת להבין את כולו על רגל אחת.
3. ייתכן ואינך מופיעה מכיון שציון האיכות נמוך מדי והביד אינו גבוה מספיק כדי לפצות על ציון האיכות הנמוך. גם כאן אני מציעה לשפר איכות ולא ביד.
4. הכוונה גיאוגרפית: אני מניחה שבחרת בארה"ב, אנא שימי לב שגם הגדרת שפה בהתאם (אנגלית).
5. אם התקציב היומי שלך נמוך ו/או הביד לקליק נמוך, יש מצב שהמודעה שלך מופיעה, אבל לעיתים רחוקות. ולכן את רואה שנרשמות הופעות למודעה, אך אינך רואה אותה בפועל בכל פעם שאת בודקת בדף התצוגה adwords preview tool
6. הופעות שנרשמות למודעה ייתכן ומקורן ברשת התוכן, שם הדירוג שלך מספיק גבוה כדי להופיע, אך ברשת החיפוש אינו גבוה מספיק ולכן אינך רואה את מהודעה שלך בגוגל, מאחר והיא אינה מופיעה שם אלא ברשת התוכן (אתרים שונים שהנם שותפי גוגל).
הרבה הצלחה ושנה טובה,
טל