שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

איפה ןמתי מתפרסמים תאריכי הפגישות של קורס הוידאו?
פורסם: 02 אוקטובר 2008 14:39   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  47

אני דואגת כי פספסתי את הפגישות של החודש שעבר. ויש לי מלא שאלות.
פתחתי 5 קמפיינים עם בידים של 27 סנט לקליק. בהתחלה שמתי המון מילות מפתח כלליות, אז היו המון הופעות ( במקומות נמוכים) אבל לא היו קליקים. אח"כ צמצמתי מילות מפתח למילים ספציפיות מאד ולביטויים המורכבים מכמה מילים, אז המודעות כמעט לא מופיעות. עכשיו נגמרו לי הרעיונות מה לעשות…

פרופיל

פורסם: 02 אוקטובר 2008 18:45   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי,

עד למפגש (תהיה הודעה מסודת לגבי התאריכים, אל חשש) אנסה לכוון אותך:
אני לא יודעת בדיוק באיזה שלב את, איזה שיעור סיימת?
הרעיון בשלבים מוקדמים אלה הוא למצוא איזשהו אמצע, רשימת מילים בינונית, של כ 100-150 מילים, לא כלליות מדי (ע"מ לשפר QS ו CTR ולהיות רלוונטיים לחיפוש של הגולש), אך לא ממוקדות מדי ע"מ לקבל מספיק הופעות. אין צורך לגזור כל ביטוי לכל הנגזרות שלו, מאחר ותתקבל רשימה ארוכה מדי שקשה לעקוב אחריה, והניסיון לעשות כן עלול להיות דווקא למכשול בשלב זה, מכיון שהוא דורש תקציב גדול יותר.
לכן אני מציעה לך להתחיל עם רשימה שלא עוברת 150 מילות מפתח לכל הקמפיין, מפוצלת לקבוצות מודעות עפ"י נושאים ו/או קהלי יעד, כאשר בכל קבוצה כ 10-15 מילות מפתח כפול סוגי ההתאמה השונים.
זכרי את המספרים: 10-15 מילות מפתח, זה ייתן לך כיוון לגבי מידת המיקוד הריאלית של המילים, כך שלא תתקבלנה רשימה ממוקדת יתר על המידה שאינה מזכה בהופעות.

הרבה הצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 05 אוקטובר 2008 23:54   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank

היי טל,
ניסיתי מה שאמרת, זה לא עוזר- פשוט נעלמו לגמרי כל ההופעות מ-4 קמפיינים. כאמור, בהתחלה רשמתי מילות מפתח כלליות מאד, והיו הרבה הופעות אבל לא קליקים, זה למרות שכל המילים קיבלו POOR QUALITY SCORE.
אז צמצמתי את המילים למילים ספציפיות מאד, שלקחתי ממש מתוכן עמוד המכירה. אז איך זה יכול להיות עדיין POOR QS? כבר במשך שבועיים, אני רואה שאין הופעות בכלל אז אני כל יום מוסיפה עוד מילים- בלי תוצאות. היום התייאשתי והכנסתי את כל מילות המפתח, גם הכלליות ביותר. בינתיים אין שינוי.  בקמפיין אחד כל המילים עדיין POOR QS, בקמפיין אחר Bid is below first page bid estimate of $10.00
בקמפיין שלישי בידים נעים בין 0.30-3 $. אין לי מושג למה יש הבדלים כאלה, בכל מקרה- הופעות אין בכלל. הקשבתי לשיעור חמש היום, אבל זה לא עזר בכלל עם הבעייה שלי- נראה לי שאני צריכה לחזור כמה שיעורים אחורה…

בקשר לחלוקה של מילות מפתח לקבוצות. האם עדיף לעשות ווריאציות של מודעות לאותן מילות מפתח, או מילות מפתח שונות לאותן מודעות?

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 14:42   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank

בוקר טוב,

יש לך בעיה של QS נמוך, והיות ואת מציינת שלקחת ביטויים ישירות מדף הנחיתה, הסיבה יכולה להיות אחת מ 3:
1. אין דיוק בין המודעה (במיוחד הכותרת) ובין מילות המפתח. כלומר, לקחת ביטויים ישירות מדף הנחיתה, אך ל הצמדת להן מודעה מדויקת. ולכן חלק מהמילים מקבלות ביד “סביר” גבוה, וחלק מקבלות ביד מטורף גבוה. מה שמביא אותנו לאפשרות 2, שקשורה גם בראשונה:
2. לא פיצלת מספיק לקבוצות מודעות. ולכן יש לך רשימה ארוכה של ביטויים שונים זה מזה שכולם מקשרים למודעה אחת, ולכן אין סיכוי שתקבלי QS גבוה, מאחר וטכנית לא תיתכן התאמה מדויקת של מילים רבות כ"כ לאותה מודעה. חייבים לפצל. לדוגמא:
כותרת המודעה שלך היא:
Dog Training
ומילות המפתח שלך הן:
dog training at home
train your puppy
bulldog training
sit stay fetch training
stop dog barking

גם אם הביטויים לקוחים ישירות מדף הנחיתה, ברור שהם אינם קשורים קשר הדוק מספיק למודעה שלך, שמתמקדת למעשה בביטוי אחד מרכזי, ולכן עשויה להשיג QS סביר לביטוי הראשון, אך לא לכל היתר. (גם לגבי הביטוי הראשון, יש מצב שתצטרכי לכלול ת הביטוי at home במודעה כדי לקבל ציון טוב. ויש מצב שלא, והכותרת הנוחית תספיק. זה תלוי באיכות דף הנחיהת בין השאר.) אכן מורכב, אבל אל תתני לזה להלחיץ אותך, פשוט תפצלי לקבוצות מרובות ותספקי בכל קבוצה רשימת מילים מצומצמת אך מדויקת ככל האפשר לתוכן המודעה ובמיוחד לכותרת שלה. ביטוי המפתח שלך חייב להופיע בכותרת המודעה! אם כולו לא נכנס בכותרת, לפחות חלקו העיקרי. עלייך לנסות נוסחים שונים ולעשות טסטים מרובים, זה חלק מהעניין.
הסיבה שאינך מקבלת הופעות היא ה QS הנמוך, והמצב הזה לא ישתנה מעצמו. אני מציעה לך להקפיא או למחוק את הקמפיין ולהתחיל אחד חדש, עם היסטוריה חדשה והצ’אנס לקבל ציונים טובים. מה שנקרא “לפתוח דף חדש”. זה עשוי לעזור. אלא אם כן: ראי סעיף 3.
3. הסיבה האחרונה יכולה להיות שכל דף הנחיתה שלך אינו איכותי בעיני גוגל. חסר שם טקסט, חסר תוכן, אין דפים “נכונים” (כגון פרטיות, יצירת קשר וכו’). האתר מסומן אצל גוגל מאיזשהי סיבה כד’. איך יודעים? אם עשית הכל נכון, ופיצלת לקבוצות מודעות מרובות, בכל אחת כללת ביטויים מעטים בעלי רלוונטיות טקסטואלית ותכנית גבוהה למודעה, וכללת ביטויים ישירות מדף הנחיתה, וכל הביטויים (לא חלקם, אלא הרוב המוחלט של הרשימה שלך) מקבל QS POOR, אזי: “זה לא את - זה הדף”.
ופירושו שעלייך לנטוש את המוצר הזה ולעבור למוצר אחר, או לאתר אחר שמציע מוצר דומה, או לבנות דף נחיתה משלך שיקשר בין המודעה שלך למוצר הזה, אם בעתיד תתעקשי עליו.

רוטציה בין מודעות: ננסח 2 מודעות כמעט זהות לכל אד-גרופ (כדי לא להוריד QS) בעלות כותרת זהה או דומה מאוד, נקפיד על שמירת ביטוי המפתח בשת הכותרות.

בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 15:50   [ התעלם ]   [ # 4 ]
מנהל
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  546

תאריכי מפגשים כאן: http://clickim.co.il/forums/viewannounce/1595_7

חתימה 

רן ארוסי
מייסד מכללת קליקים

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 17:14   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר
RankRank

תודה טל על התשובה המפורטת.
ווואיי. טוב- אנסה הכל מחדש.

רן- התבלבת בתאריכים ובימי הקורסים. התאריכים של אדוורדס הם ימי שלישי ולא רביעי כמו שכתבת. אז מה נכון, התאריך או היום בשבוע?

תודה

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 20:11   [ התעלם ]   [ # 6 ]
עורך
RankRankRankRank

התאריכים נכונים למיטב ידיעתי, אדוורדס בימי שלישי.

בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 07 אוקטובר 2008 14:43   [ התעלם ]   [ # 7 ]
חבר
RankRank

אז לפי עצתה של טל אני רוצה להפטר מהקמפיינים הלא מוצלחים שלי. עשיתי
DELETE לאחד מהם אבל הוא עדיין מופיע. יש עוד 4 שאני רוצה להפסיק, אבל קראתי פה בפורומים שזה לא טוב לעשות PAUSE?
אז מה עדיף- PAUSE או DELETE או שיש עוד אפשרויות?
תודה

פרופיל

פורסם: 07 אוקטובר 2008 15:34   [ התעלם ]   [ # 8 ]
עורך
RankRankRankRank

בוקר טוב,

זה לא מומלץ להקפיא קמפיין פעיל ואיכותי, מחשש לפגיעה בהופעות שלו לאחר הפשרתו ומכאן חשש לתגובת כדור שלג שתפגע בכל מיני משתנים בקמפיין.
יחד עם זאת, אם הקמפיין אינו מוצלח והסיבה להקפאה אינה “חשיבה מחדש” או תכנון אסטרטגיה לגבי הקמפיין הנוכחי, אלא קמפיין שאיננו חפצים בו בעתיד הקרוב, את יכולה להקפיא או למחוק. מוטב למחוק קמפיין שאנו יודעים שלא נרצה לחזור אליו מאחר ואם הוא מחוק הציון שלו אינו משפיע על הקמפיינים האחרים שלנו. יחד עם זאת הקפאה לזמן קצר חודש-חודשיים לא תפגע בך מבחינה זו.
אי-אפשר להיפטר לחלוטין מקמפיינים: קמפיינים מחוקים או מוקפאים יוסיפו להופיע בחשבון שלך, ותוכלי לחזור אליהם בעתיד. את יכולה להקל על העין ולסנן את התצוגה בחשבון שלך (מסך סיכום הקמפיינים) הגדירי show: all active, כדי לא לראות קמפיינים מחוקים או מוקפאים, all but deleted כדי לא לראות קמפיינים מחוקים בלבד, ו all כדי לראות את כולם: פעילים, מוקפאים, מחוקים.

אני מקווה שזה עוזר,
חתימה טובה והצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 07 אוקטובר 2008 20:24   [ התעלם ]   [ # 9 ]
חבר
RankRank

תודה על העזרה. פתחתי קמפיין חדש והוא כבר במצב טוב יותר מהקודמים. אני רוצה להשאיר את אחד מהקמפיינים הישנים, אולי אחזור אליו אח"כ. אז את אומרת שאם הוא PAUSE ועושה 2-3 הופעות ביום הוא משפיע לרעה על שאר הקמפיינים?

עוד שאלה בקשר להדרכות החודשיות. זו תהייה פעם ראשונה שלי- מה קורה בהדרכות האלו? האם אנחנו יושבים מול מחשב ועובדים על קמפיינים ספציפיים או שאלו רק שאלות כלליות?

פרופיל

פורסם: 07 אוקטובר 2008 22:32   [ התעלם ]   [ # 10 ]
עורך
RankRankRankRank

הי,

הכוונה היא שקמפיין לא איכותי (מבחינת QS, CTR והיסטוריה) משפיע על איכות הקמפיינים העתידיים שלך. אין קשר למס’ ההופעות דווקא, אלא אם כן ההופעות גררו עמן יחס הקלקה/הופעה נמוך (CTR נמוך). ולכן עדיף למחוק קמפיין ירוד באיכותו מאשר להקפיאו.
יחד עם זאת, ההשפעה היא נמוכה מאוד אם הקמפיין מוקפא, בוודאי למשך חודשיים - לא יקרה שום אסון.
במפגשים נעשה חזרה כללית על החומר ונתעדכן בחידושים, ועיקר הזמן יוקדש לשאלות/תשובות ספציפיות, תוך כדי שאנו עוברים על קמפיינים שלכם. להתכונן לחשוף, זה חלק מהעניין.

בהצלחה,
טל

פרופיל