ב-11 לאוקטובר 2007, לפני קצת יותר משנה, התחלתי את הקריירה שלי כמשווק באינטרנט עם הקורס של שיווק תוכניות שותפים באמצעות אדוורדס. עשיתי באותו זמן גם קורס בנושא איביי במכללה, אבל בעקבות חוסר תמיכה מבית לא המשכתי עם התחום.
הקמפיין הראשון שלי היה זוועה. לא ידעתי שצריך לכבות את רשת התוכן ולא ידעתי איך לכתוב מודעות טובות. כתוצאה מכך, החלון של קליקבנק המשיך להראות לי עמודות ברוחב של פיקסל אחד.
אחרי עוד שיעור או שניים, כשלמדנו לכתוב מודעות טובות, מצאתי גם את המוצר הנכון, המוצר שהיה לימים המוצר הנמכר בקליקבנק, Water4Gas (מצאתי אותו עם gravity של בערך 30, הוא עלה בשיא ל-968). כמה ימים אחרי שהתחלתי לפרסם אותו, ביום שלישי כלשהו, נכנסתי לחשבון של קליקבנק מבית הספר וראיתי עמודה כחולה. יומיים אחרי זה, עוד אחת. יומיים לאחר מכן, ביום שבת, עמודה כחולה כפולה. ארבע מכירות בחמישה ימים, או בקיצור השיא שלי בהשגת $177.
המשכתי עם המוצר, ולאחר שמונה מכירות (חלק מתוכן היו פייפל והן לא נחשבו כלפי המינימום של חמש המכירות שצריך בשביל צ’ק) הגיע בדואר צ’ק והוכיח להורים שלי באופן סופי שמה שאני עושה זו לא עבודה בעיניים. הפקידה חקרה אותי במשך כמה דקות טובות על מקור הצ’ק. לא כל יום מגיע אליה מישהו בן 17 עם צ’ק של $316.89.
בהמשך הקורס גם פתחתי אתר, עיצבתי אותו באופן זוועתי (יש לי עדיין עדויות לאסון במחשב) ולאט לאט שיפרתי אותו. בפברואר נכנס מתחרה חדש ל-Water4Gas (שהצליח להיות השני הנמכר ביותר בקליקבנק) והוא הדריך אותי בכתיבת דפי pre-sell טובים. בעזרתו שיפרתי את האתר מאוד ועשיתי המון כסף.
ב-29 בפברואר (תאריך שנבחר בכוונה) הוצאתי לאור את ספרי, Pass your Driving Test. ארבעה ימים מאוחר יותר קרו שני דברים: הצלחתי למכור את הספר והאתר שלי עף מאדוורדס בעקבות דרישה לביד של $10.
במשך שבוע הייתי בדכאון. מד הכניסות הראה אפס. אך בעקבות קריאה בכמה פורומים ונסיון די מוצלח עם מאמר ב-EzineArticles, החלטתי להתחיל לכתוב באופן רציני. לשמחתי, זה עבד מצויין וגם התחיל להכניס לי גולשים מחיפושים אורגניים. הכסף התחיל לזרום פנימה בלי לצאת החוצה.
התחלתי להתעסק עם רשימות דיוור והפצה ויראלית של איבוקים. הכניסות והמכירות לא איחרו להגיע. הייתי בעננים. באוגוסט יצאתי לטיול באירופה על חשבון ההכנסות מהאינטרנט והעבודה שעבדתי בה (שילמתי הכל חוץ מהכרטיס). לפני שבוע גיליתי שאני יכול לצאת לעוד טיול כזה.
גם עכשיו שאני בצבא אני ממשיך להרוויח כסף מהאינטרנט, גם כשאני לא בבית. אין לי צורך בתחזוקה שוטפת. אני צריך לכתוב מאמר או שניים כשאני בבית, לדאוג לכך שבלוג הנהיגה ימשיך לפרסם פוסטים מדי יום ולחתום על הצ’קים.
ההנאה המרובה ביותר מגיעה מהספר שלי, כמובן, למרות שהוא לא עולה הרבה. התחושה שנגרמת לי מכך שהצלחתי לגרום למישהו לקנות ספר שכתבתי עם עמוד מכירה שכתבתי ועיצבתי היא תחושה מדהימה. שני האימיילים שקיבלתי מאנשים שמודים לי על הספר עשו לי את היום. כתבו ספר, עזרו לאנשים. התחושה של ההצלחה היא מדהימה.
(המשך בהודעה הבאה)
שלום אורח! אנא בצע